Рада розбиратиметься, чи кнопкодавили за призначення Шкарлета

З відповідними заявами звернулись представники двох фракцій
Рада розбиратиметься, чи кнопкодавили за призначення Шкарлета
Верховна Рада України (фото: iportal.rada.gov.ua)
18 Грудня 2020, 13:06
читать на русском

Голова Верховної Ради, лідер партії "Слуга Народу" Дмитро Разумков ініціював перегляд призначення Сергія Шкарлета міністром освіти й науки через можливе кнопкодавство у Раді.

Про це він повідомив після наради з керівниками депутатських фракцій і груп за участі прем'єр-міністра Дениса Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля).

Спікер звернувся до комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради вивчити ситуацію щодо ймовірного кнопкодавства під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти й науки.

Я звертаюся до комітету. Надійшла заява від двох фракцій, вона буде розписана і направлена на комітет на найближче засідання комітету, яке відбудеться згідно з графіком, розглянути ситуацію, яка, можливо, мала місце щодо одного з голосувань учора. Всі його знають, всі про нього чули, і (необхідно - ред.) вивчити цю ситуацію на регламентному комітеті, - сказав Разумков.

Разумков зазначив, що всі матеріали, які до нього направлять, він розпише їх на профільний комітет для перегляду.

Читайте також

За словами Разумкова (досьє Дмитра Разумкова), всі фракції звернулися до нього з пропозицією встановити додаткові камери в залі, зокрема у всіх ложах, які б фіксували неперсональне голосування

Нагадаємо, що 17 грудня Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба!"

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали на наступному засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.

1