Железняк: зникло відео кнопкодавства за призначення Шкарлета

Депутатів викликають до генпрокурора, щоб дізнатися, хто голосував замість них
Железняк: зникло відео кнопкодавства за призначення Шкарлета
Ярослав Железняк Фото: Фейсбук депутата
16 Лютого 2021, 11:01
читать на русском

Голова фракції "Голос" у Верховній Раді Ярослав Железняк повідомив, що відео кнопкодавства, яке було одним із доказів у розслідуванні справи щодо голосування за призначення міністра освіти Сергія Шкарлета зникло.

Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

Сьогодні з колегами провели зустріч з керівництвом Держохорони. Так, офіційне відео кнопкодавства по Шкарлету чудесним чином після 14 днів випарувалося. Нагадую, що це були докази в кримінально справі, - написав депутат (досьє на Ярослава Железняка читайте за посиланням).

Читайте також

На запитання, чи залишилися шанси притягти до відповідальності "кнопкодавів" за призначення міністра, депутат відповів, що тепер "генпрокурор викликає до себе людей за яких "кнопкодавили", й ті свідчитимуть, чи були вони в залі чи ні".

Допис Железняка у телеграмі

Допис Железняка у Телеграмі - скріншот

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба!"

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали на наступному засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

18 січня стало відомо, що Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти та науки.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.

1