Радуцький пропонує вакцинувати журналістів у першій хвилі

Лише 13-20% українців можуть мати імунітет проти коронавірусної хвороби
Радуцький пропонує вакцинувати журналістів у першій хвилі
Щеплення від коронавірусу (фото: ЕРА)
12 Лютого 2021, 20:59
читать на русском
Для подолання коронавірусу, потрібно переконати значну частину суспільства відкинути страх та забобони і погодитись пройти щеплення.

Про це  повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

За його словами, в цьому питанні можуть посприяти журналісти, які зменшать скептицизм серед населення.

Журналісти – це наші лідери думок. Якщо ми запропонуємо їм пройти щеплення у перших хвилях, для того щоб розповісти про це суспільству – значно зменшимо кількість скептиків серед населення, - написав він.

Посилаючись на результати дослідження Київської школи економіки, лише 13-20% українців можуть мати імунітет проти коронавірусної хвороби.

Читайте також

Як ми і прогнозували, озвучена раніше деякими фахівцями цифра у 50% виявилась занадто оптимістичною. На мій погляд, досягти колективного імунітету без вакцинації населення майже неможливо. Без щеплення ми будемо приречені кожен рік боротися з новими штамами вірусу і черговою хвилею коронавірусної хвороби, - зауважив він.

Радуцький прогнозує, що, скоріш за все, у 2021 році ми не зможемо повністю подолати пандемію.

За прогнозами ВООЗ, формуванню колективного імунітету перешкоджають нові штами вірусу, відсутність щеплення у дітей (які хворіють у легкій формі, але передають вірус) та антивакцинальна кампанія,  - відзначив він.

Нагадаємо, що Київрада виділила 140 млн грн на закупівлю вакцини проти коронавірусу, якою планують вакцинувати найуразливіші категорії киян.

1