Разумков про ініціативу Зеленського: референдум щодо "стіни на Донбасі" неможливо провести

На референдум не можуть виноситися питання, пов'язані з територіальною цілісністю
Важливо
Разумков про ініціативу Зеленського: референдум щодо "стіни на Донбасі" неможливо провести
Голосування, вибори в Україні (фото: УНІАН)
25 Червня 2021, 14:26
читать на русском

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував ініціативу президента України Володимира Зеленського про можливість винести питання відокремлення окупованого Донбасу на всеукраїнський референдум.

Під час пресконференції: "Парламентаризм. Конституція. Незалежність", яка транслювалася у прямому етері, Разумков заявив, що відповідно до закону, на референдум не можуть виноситься питання, пов'язані з територіальною цілісністю.

Там йшлося про відмежування, тому що згідно з прийнятим законом зміни територіальної цілісності або питання, які виносяться на референдум, пов'язані з територіальною цілісністю, неможливі. Ми просто фізично їх винести не зможемо. Історія про відокремлення - не працююча, я думаю, що український народ точно не підтримає будь-які питання, пов'язані з тим, що ми втратимо Крим або частину українського Донбасу, - сказав спікер.

На його думку, "заморожування" - не дуже добрий шлях, бо повернуться до первинних позицій буде складно.

Нагадаємо, раніше президент України (Володимир Зеленський - досьє) заявив, що готовий винести на референдум питання розриву зв’язків із Донбасом, якщо Києву не вдасться врегулювати конфлікт на Сході України.

Читайте також

1