Разумков розповів про розпуск Верховної Ради: коли це можливо

Спікер вважає, що наразі жодна політсила не готова до дострокових виборів
Головне
Разумков розповів про розпуск Верховної Ради: коли це можливо
Дмитро Разумков (Фото: Верховна Рада України)
11 Березня 2021, 11:42
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що підстав для дострокових парламентських виборів немає. За його словами, парламент та уряд працюють, а коаліція існує у форматі монобільшості.

Про це Разумков (досьє Дмитра Разумкова) розповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

За словами спікера парламенту, у нього немає часу, щоб думати про дострокові вибори. Втім, розуміє, що виборча кампанія має починатися наступного дня після закінчення попередньої, і до виборів треба бути готовим завжди. З іншого боку, немає підстав для розпуску Ради.

Юридичних підстав для "досрочки" немає, тому що Рада працює, Уряд працює, коаліція існує у форматі монобільшості. Тобто підстав для розпуску немає, - сказав він.

Разумков не думає, що сьогодні хтось готовий повномасштабно до виборчої кампанії. Йдеться про стратегічний підхід. Оскільки хтось не зможе забезпечити їх по структурі, хтось - фінансово, електорально чи медійно.

Сказати, що якась з політсил, представлених у парламенті, або та, що знаходиться поза його стінами, на 100% готова до виборчої кампанії – ні, думаю, що ні, - сказав спікер.

Читайте також

Контекст. 2 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що не виключає розпуску нинішньої Верховної Ради, якщо буде "політичний колапс" і не буде підтримки у парламенті.

У партії "Слуга народу" вважають, що немає жодних підстав для дострокового розпуску Верховної Ради й позачергових виборів парламенту.

Народний депутат, член фракції "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю Парламент.UA заявив, що виключати можливість розпуску парламенту не варто.

За його словами, якщо парламент буде недієздатний, то єдине, що може зробити президент - це ухвалити рішення про дострокові вибори.

1