Разумков заявив про відсутність підстав для дострокового розпуску Ради

Спікер вважає, що український парламент є дієздатним
Головне
Разумков заявив про відсутність підстав для дострокового розпуску Ради
Дмитро Разумков (скріншот відео 112 каналу)
25 Грудня 2020, 14:58
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради України IX скликання немає.

Про це Разумков заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

Спікер вважає, що український парламент функціонує нормально, бо більшість нардепів бере участь у роботі Ради – закони розробляють і голосують у сесійній залі.

Якщо ми говоримо про роботу парламенту, то сьогодні він працює. Ви бачите і кількість законів, які ми розглядаємо, і кількість народних депутатів, які безпосередньо беруть участь у роботі Верховної Ради України, як в залі, так і за її межами, і багато інших речей. Вони доводять, що сьогодні парламент є дієздатним, - наголосив Разумков (досьє Дмитра Разумкова).

Голова Верховної Ради також висловив сподівання, що й надалі причин для дострокових парламентських виборів не з'явиться.

Утім, за словами Разумкова, якщо ж передумови таки виникнуть, він буде діяти в рамках закону.

Будь-яка політична сила завжди повинна бути готова до виборів, - сказав спікер.

Читайте також

Нагадаємо, як свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова, голова Верховної Ради України та мер Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) стали лідерами рейтингу довіри українців, обійшовши при цьому президента Володимира Зеленського.

За результатами цього ж опитування понад 40% українців вважають президента України Володимира Зеленського (досьє Володимира Зеленського) найбільшим "Розчаруванням 2020 року", але водночас і "Політиком 2020 року".

1