Разумков розповів про стосунки з Стефанчуком та робочі дискусії

Впродовж двох тижнів голова ВР перебував на самоізоляції через коронавірус
Разумков розповів про стосунки з Стефанчуком та робочі дискусії
Дмитро Разумков Фото: сайт парламенту
30 Вересня 2021, 13:42
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що йому народні депутати не підкорюються, а от завдання своїм заступника він може давати. При цьому з першим віцеспікером Русланом Стефанчуком у них виникають лише робочі дискусії.

Про це Разумков сказав в інтерв'ю "Українській правді".

На запитання, що Разумков зі Стефанчуком часто обмінюються "шпильками" у прямому ефірі, спікер парламенту назвав це робочими дискусіями.

Не розумію, про які "шпильки" ви говорите – це робочі дискусії. Я думаю, що кожен повинен виконувати свою роботу. Мені народні депутати не підпорядковані, - сказав він.

За його словами, те, що стосується заступників, то вони повинні якраз виконувати ті завдання, ті доручення, які перед ними ставить голова Верховної Ради.

А коли вони дуже хочуть, може, якось потрапити в інше крісло, навіть листи про це пишуть (Стефанчук звертався до Апарату ВРУ із запитаннями, чому на нього не перекладаються повноваження голови ВРУ на час самоізоляції спікера – ред.). Ну, це вже така собі історія. Чому Руслан Олексійович вважав, що він повинен бути виконувачем обов’язків голови Верховної Ради?, - зазначив голова ВР.

Він наголосив, що пішов на самоізоляцію, а не на лікарняний. При цьому виконував всі свої функції, оскільки стан здоров’я це дозволяв. Спіке нагадав про участь в ефірах, де це було чітко видно.

А апелювати до того, що "його немає"… З таким успіхом коли виходжу до вбиральні з сесійної зали, він також може бути виконувачем обов’язків, - сказав він.

Разумков зазначив, що головування на засіданні Верховної Ради України передав, коли був на самоізоляції. Крім цього, дав доручення заступникам провести засідання Верховної Ради України.

Він наголосив, що це абсолютно коректно, це передбачає регламент, це передбачає розподіл обов’язків між головою та заступниками. Тому, за словами Разумкова, жодного порушення регламенту і закону, на відміну від колег.

Нагадаємо, 10 вересня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вдруге захворів на коронавірус. Політик зауважив, що хворобу виявлено було лише завдяки тесту, оскільки явних симптомів він не мав і почувався добре. Спікер перебував на самоізоляції, певний час працював дистанційно.

А 26 вересня стало відомо, що Разумков одужав від коронавірусу та з понеділка повертається до Верховної Ради.

Читайте також

1