Реформування комісії з азартних ігор може завершитись вже цього тижня - Корнієнко

Верховна Рада має затвердити відповідні законопроєкти
Реформування комісії з азартних ігор може завершитись вже цього тижня - Корнієнко
Олександр Корнієнко Фото: УНІАН
15 Лютого 2021, 16:53
читать на русском

Верховна Рада України цього тижня може завершити реформування Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей. Парламент планує ухвалити відповідний законопроєкт №4351-1.

Про це заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 15 лютого.

Корнієнко заявив, що цього тижня необхідно ухвалити законопроєкти, яка пов'язані з доведенням деяких реформ до кінця. Зокрема, й про Комісію з азартних ігор.

Маю на увазі законопроєкт щодо комісії з грального бізнесу, яка видає ліцензії, законопроєкт №4351-1. Треба вже довести до розуму цю реформу, впорядкувати, щоб комісія формувалася прозоро і далі вже видавала ліцензії теж прозоро, - сказав депутат.

Нагадаємо, 3 лютого Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала першу ліцензію на ведення грального бізнесу в Україні.

Вже 9 лютого Державний бюджет України поповнився на понад 20 млн грн коштом видачі першої ліцензії на ведення грального бізнесу.

Читайте також

Раніше 14 липня 2020 року парламент підтримав законопроєкт №2285-д "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор". 11 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський цей закон підписав і він набув чинності.

Кабінет міністрів пропонує створити державний фонд підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки, кошти в який надходитимуть із ліцензій на проведення азартних ігор та лотерей.

У лютому цього року Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей видала ще дві ліцензії на проведення азартних ігор компаніям "Паріматч" і "Геймдев".

1