Резніков назвав спробу передати полонених Медведчуку російською провокацією

На таку провокацію Україна в жодному разі не пристане
Резніков назвав спробу передати полонених Медведчуку російською провокацією
Олексій Резніков (фото: УНІАН)
19 Лютого 2021, 10:19
читать на русском

Переговори про звільнення з ОРДЛО полонених українських громадян, яких раніше планувалося передати в односторонньому порядку Віктору Медведчуку, наразі не ведуться.

Про це віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков (досьє Олексія Резнікова) сказав в етері програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" увечері у четвер, 18 лютого.

Щодо переговорів про передачу бойовиками полонених в односторонньому порядку він зазначив, що росіяни зробили такий "трюк": вони сказали, що тих дев'яти, а потім чотири особи, яких вони проговорили, будуть віддавати Україні поза "мінським" і "нормандським" форматами.

Вони (росіяни - ред.) сказали, що видадуть тій людині, яка свято вірить у Мінські угоди й назвали прізвище цього народного депутата, - зазначив Резніков на запитання ведучої щодо переговорів про передачу бойовиками полонених в односторонньому порядку, - сказав він.

Читайте також

Резніков вважає такі дії Росії провокацією, на яку Україна в жодному разі не пристане. При цьому він наголосив, що Київ готовий забрати всіх полонених українських громадян у рамках Мінського формату.

Нагадаємо, що віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна не відмовлятиметься виконувати Мінських домовленостей, принаймні до того часу, поки не буде знайдено іншого майданчика з залученням додаткових партнерів.

1