Резніков: Росія відповідає за виведення бойовиків з Донбасу

Бойовики повинні вийти, роззброїтися і демобілізуватися з території України
Резніков: Росія відповідає за виведення бойовиків з Донбасу
Олексій Резніков (фото: Офіс президента)
5 Листопада 2020, 16:16
читать на русском

Україна підготувала план по забезпеченню миру на Донбасі, але його неможливо вирішити, поки на окупованій частині регіону знаходяться російські.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (досьє) в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, в мінських угодах прописано, що мають бути виведені всі іноземні військові формування, а також незаконні збройні формування. Бойовики повинні вийти, роззброїтися і демобілізуватися з територій України.

Читайте також

Він нагадав, що українською стороною підготовлено план по забезпеченню миру на Донбасі, який включає в себе питання безпеки. За словами Рєзнікова, його неможливо вирішити, поки на окупованій частині Донбасу знаходяться бойовики, НВФ і представники російських військ.

Звичайно, ми вказуємо, що вони повинні вийти. Але відповідальність покладаємо на Російську Федерацію, тому що вона контролює сьогодні ці території і представників окупаційних режимів, - заявив він.

Нагадаємо, Україна підготувала план по досягненню миру на Донбасі. Однією з вимог для проведення виборів в ОРДЛО є український контроль над кордоном.

Читайте також

20 жовтня голова української делегації в Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що для того, аби досягти миру на сході України, влади повинні прийняти пакет законів про реінтеграції регіону.

Леонід Кравчук вважає, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Також Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.