Рішення уряду про тарифи на газ тимчасове - Зеленський

Президент привітав рішення уряду про газові тарифи
Важливо
Рішення уряду про тарифи на газ тимчасове - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
18 Січня 2021, 11:49
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вітає ухвалення урядом постанови щодо зменшення тарифів на газ для населення.

Про це йдеться у заяві глави держави, опублікованій на сайті Офісу президента.

Глава держави впевнений, що тарифи на комунальні послуги повинні бути соціально справедливими, а ринок газу має працювати за стандартами прозорої торгівлі та чесної конкуренції.

За прийнятим рішенням ціни на газ для населення знизяться на понад 30%. Ми разом працювали, аби знайти механізми для цього. Це рішення також спонукатиме гравців ринку працювати чесно та прозоро і насамперед турбуватися про свого клієнта, тобто простого українця, – зазначив Зеленський.

Читайте також

Президент (досьє Зеленського) наголосив, що це рішення запроваджено у зв’язку з впливом пандемії коронавірусу COVID-19 на економічний стан, є тимчасовим, але "відіграє важливу роль у встановленні справедливого ринку газу в Україні".

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

Зазначається, що така ціна (6,99 грн за кубометр - ред.) діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Відповідно постачальники не зможуть підіймати ціну вище за 6,99 грн за куб.

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність 

1