РНБО у нас перетворилася на штампування санкцій - Аваков

Матеріал із санкціями видавався за п'ять хвилин до засідання
Важливо
РНБО у нас перетворилася на штампування санкцій - Аваков
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
5 Листопада 2021, 13:58
читать на русском

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що санкції на засіданнях Ради національної безпеки та оборони ухвалювалися похапцем.

В етері телеканалу "Україна 24" ексочільник МВС сказав, що діяльність РНБО перетворилася на "штампування санкцій".

За його словами, під час засідання члени органу могли "з голосу" внести правки у список підсанкційних осіб, а секретар Олексій Данілов до цього ставився спокійно.

Кожне [засідання] РНБО… мені за п’ять хвилин до нього видавали папочку. Я відкривав її й уважно читав, потім підводив голову і казав: "А ось ця фірма сюди додана на підставі чого?" Вони кажуть: "Як? Ну подивіться, там є оперативна довідка, — пригадав він.

Аваков також додав, що у нього був весь стіл завалений цими оперативними довідками, до того ж "половина [з них] неправда, а половину треба було допрацьовувати".

РНБО у нас перетворилася на хайпі на ситуацію штампування санкцій. Я не хотів брати у цьому участі. РНБО не може бути органом виконавчої влади, тим паче РНБО не може бути судовим органом, який призначає винних, — підкреслив колишній міністр.

Нагадаємо, що 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку. 15 липня Верховна Рада підтримала цю заяву та звільнила Авакова з поста міністра внутрішніх справ. Місце Авакова в МВС посів депутат з фракції "Слуга народу" Денис Монастирський.

Читайте також наш матеріалКоманда Авакова повертається до влади - як їм вдалося 

Читайте також

1