Аваков назвав причини звільнення з посади міністра внутрішніх справ

Колишній очільник МВС заявив, що не хотів брати участі "в речах, з якими категорично не згоден"
Аваков назвав причини звільнення з посади міністра внутрішніх справ
Арсен Аваков Фото: сайт МВС
4 Листопада 2021, 21:34
читать на русском

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, якому пророкували участь у виборах мера Харкова, пояснив, чому пішов у відставку.

В етері телеканалу "Україна 24" ексочільник МВС сказав, що вирішив полишити посаду міністра, бо почав відчувати "певний дискомфорт".

Кілька місяців перед відставкою я відчував певний дискомфорт. Тому в якийсь момент ми сіли поговорили з президентом і я сказав йому: "Це за вас голосували 73%. Це на вас відповідальність, тому я в жодному разі не хочу тут дискутувати... Моя думка така, ваша - така. Правильно мені піти у відставку, а вам - ухвалювати інші рішення... Я не хочу брати участь у певних речах, із якими незгодний, - пояснив він.

Аваков також каже, що він був незадоволений окремими рішеннями партії "Слуга народу".

І це виявилося, зокрема, у певному конфлікті при виборах в Івано-Франківській області, де, на мою думку, були певні порушення. На них потрібно було певним чином реагувати. І це керівництву партії "Слуга народу", можливо, здалося, що... попереду ж вибори: "Нам це не можна, тому ми визнаємо, що ця команда сильна і люди там сильні, але чи потрібно нам таке? Нам потрібні беззаперечні виконавці". І "здібними на багато" замінили "здібними на все", - сказав колишній міністр.

Нагадаємо, що 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку. 15 липня Верховна Рада підтримала цю заяву та звільнила Авакова з поста міністра внутрішніх справ. Місце Авакова в МВС посів депутат з фракції "Слуга народу" Денис Монастирський.

Читайте також наш матеріал: Команда Авакова повертається до влади - як їм вдалося 

Читайте також