"Родини нескорених" проводять мітинг у Києві - фото

Акцію організували родини військовослужбовців, які загинули під час проходження служби
"Родини нескорених" проводять мітинг у Києві - фото
Мітинг справедливості у Києві 3 лютого Фото: https://t.me/typical_kiev/8962
3 Лютого 2022, 11:33
читать на русском

У Києві 3 лютого під будівлею Офісу президента на вулиці Банковій розпочався "Мітинг Справедливості", який організували родини військовослужбовців, що загинули внаслідок нестатутних відносин під час проходження служби.

Про це повідомив президент НГО "Міжнародний центр допомоги" Сергій Косяк.

За його словами, родичі загиблих неодноразово зверталися до військової прокуратури, правозахисних організацій, Офісу президента, але ніхто досі не покараний.

Він зазначив, що батьки загиблих солдатів об’єдналися у громадську організацію "Родини нескорених", щоб добитися справедливості і зупинити свавілля командирів.

В акції під будівлею Офісу президента беруть участь батьки військовослужбовців, які загинули у 2018-2019 роках у військовій частині НГУ 3021, де служив Артем Рябчук (хлопець, який розстріляв своїх побратимів у Дніпрі).

За словами організаторів мітингу, їхньою метою є привернути увагу громадськості, влади, керівників силових структур до того безладу, який коїться у різних військових частинах, що призводить до жахливих трагедій.

Учасники акції вимагають поновити розгляд кримінальних справ та покарання для винних щодо кожного окремого випадку загибелі їхніх синів.

Очікується, що мітингувальники передадуть звернення до Офісу президента із закликом "справедливого покарання для всіх винних та причетних до цих злочинів".

На жаль, ворог виявився не за лінією фронту, а за спиною наших бійців, у лавах наших підрозділів. Злочинне керівництво усіляко замовчувало та приховувало ці злочини, створюючи умови для подальших злочинних дій та вбивств. На сьогодні вже налічується більш ніж 4000 таких смертельних випадків, але не всі віднайшли у собі сили вести боротьбу з цією злочинною смертоносною машиною, яка не шкодує жодного, хто опиниться на її шляху. Ця ракова пухлина вразила людей від найнижчого чину до самої верхівки, - зазначається у вимогах мітингувальників.

Нагадаємо, вночі 27 січня 21-річний нацгвардієць з Одеської області (Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н.) влаштував масову стрілянину з автомата Калашникова на території Південного машинобудівного заводу - він вбив чотирьох військових та одну цивільну особу. Ще п'ятьох людей з пораненнями доправили до лікарні.

Після розстрілу Рябчук втік, однак його вдалося затримати. Артем Рябчук під час затримання у деталях розповів подробиці вбивства. Мотивом вбивці називають "дідівщину".

Читайте також

1