Росія є загрозою для Європи через стягування військ до кордону України - Блінкен

США стурбовані її діями
Росія є загрозою для Європи через стягування військ до кордону України - Блінкен
Ентоні Блінкен Фото: урядовий портал
17 Травня 2021, 18:32
читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає дії Росії загрозою для Європи через нарощування своїх військ біля кордону України.

Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Данії Йеппе Кофодом.

Ми також поділяємо стурбованість з приводу загрози, яку Росія представляє для Європи у світлі недавнього нарощування військ на кордоні з Україною, - сказав Блінкен.

За його словами, Росія також становить загрозу для європейської енергетичної безпеки через будівництво газопроводу "Північний потік-2".


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

15 квітня Росія закрила частину акваторій Чорного моря у напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів і державних суден інших країн, мотивуючи рішення військовими навчаннями. Акваторія буде закрита до жовтня 2021 року.

США глибоко стурбовані рішенням Росії закрити частину акваторій Чорного моря і назвали такий вчинок "неспровокованою ескалацією".

У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією 

Читайте також