Росія перекинула в окупований Крим важке озброєння - США в ОБСЄ

РФ поновила на півострові призов молодих хлопців до російської армії
Важливо
Росія перекинула в окупований Крим важке озброєння - США в ОБСЄ
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
14 Травня 2021, 09:46
читать на русском

Росія нещодавно перекинула в окупований Крим десантно-штурмові підрозділи, бронетехніку та артилерію, попри заяви про відведення військ та техніки від кордонів з Україною.

Про це заявила в.о. заступника глави місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає "Укрінформ".

За її словами, це нарощування військ Росією в Криму відбувається з метою дестабілізації ситуації в Україні та порушення регіональної безпеки.

І хоча РФ оголосила про відведення своїх військ від кордону з Україною, вона нещодавно перекинула в Крим десантно-штурмові елементи, а також бойові танки Т-72Б3, 120-мм міномети, 122-мм гаубиці, броньовану техніку та інше обладнання, - зазначила Розенсток-Сіллер.

США в ОБСЄ наголосили, що Росія продовжує незаконно призивати до армії тисячі молодих хлопців у Криму, частину з яких переводять до підрозділів Збройних сил РФ, котрі діють на сході України.

Читайте також

Дипломатка також закликала Росію припинити репресії в Криму та звільнити всіх українських політичних в'язнів, а також припинити мілітаризацію та окупацію Криму й вивести всі свої сили та техніку зі сходу України.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

15 квітня Росія закрила частину акваторій Чорного моря у напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів і державних суден інших країн, мотивуючи рішення військовими навчаннями. Акваторія буде закрита до жовтня 2021 року.

США глибоко стурбовані рішенням Росії закрити частину акваторій Чорного моря і назвали такий вчинок "неспровокованою ескалацією".

У Парламентській асамблеї Ради Європи звинуватили Росію у зриві мирних зусиль з врегулювання ситуації на Донбасі та закликали припинити військові провокації та нарощування військ. Група парламентарів пригрозили РФ новими санкціями.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією 

Читайте також

1