Росія не обмежиться вторгненням до України: Маркарова попередила про небезпеку

Ніхто не буде у безпеці, вважає посол України у США
Росія не обмежиться вторгненням до України: Маркарова попередила про небезпеку
Оксана Маркарова (фото: УНІАН)
31 Січня 2022, 10:24
читать на русском

Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що жодна держава не перебуватиме у безпеці, якщо Росія нападе на Україну.

Про це Маркарова сказала в інтерв'ю CBS News.

За її словами, російський президент Володимир Путін напав на Україну "не тому, що він хоче лише Україну", а тому, що "ми обрали демократію і маємо євроатлантичні та європейські прагнення".

Такі дії Кремля свідчать про "атаку на демократію", вважає Маркарова. При цьому "ніхто не буде у безпеці, якщо на Україну нападуть".

Ми не хочемо бути частиною Радянського Союзу, Російської імперії чи Російської Федерації. Ми хочемо бути суверенними, ми суверенні та ми боремося за свою незалежність. І якщо на Україну й надалі нападатиме Росія, то, звичайно, на Україні вона не зупиниться, - зазначила вона.

Пані посол переконана, що допомога Україні принесе "користь Європі та всьому демократичному світу" і покаже, що "міжнародне верховенство права все ще працює".

Маркарова наголосила, що США є стратегічним "другом номер один" для України. Наразі відносини зі США на найвищому рівні за останні 30 років.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів пресконференцію для низки іноземних ЗМІ щодо ситуації в Україні та загрози повномасштабного російського вторгнення.

Читайте також