Росія підвезла до кордонів України артилерію, танки та бойові машини - розвідка

Командування російських окупаційних військ посилює підрозділи поблизу лінії зіткнення
Головне
Росія підвезла до кордонів України артилерію, танки та бойові машини - розвідка
Військові (фото: Pexels)
7 Грудня 2021, 11:35
читать на русском

Українські розвідники помітили біля кордонів з Росією скупчення артилерії, танків та бойових машин.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, "Російська Федерація продовжує заходи з недопущення стабілізації ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил".

З цією метою командування оперативного угруповання російських окупаційних військ посилює підрозділи поблизу лінії зіткнення на окремих напрямках додатковими 122-мм самохідними артилерійськими установками, танками та бойовими машинами піхоти з порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння, - йдеться у повідомленні.

У розвідці кажуть, що на передових позиціях противник збільшив кількість снайперських пар у "готовності до нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил, знищення елементів відеоспостереження та провокування вогню у відповідь".

Зі снайперами з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів, які не залучені до виконання бойових завдань, проводяться тренувальні збори під керівництвом кадрових військовослужбовців ЗС РФ, - зазначають у ГУР.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також

1