Росія проігнорувала пропозицію України щодо знижки на транзит газу

Предметної зустрічі між представниками України та Росії не було
Важливо
Росія проігнорувала пропозицію України щодо знижки на транзит газу
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
26 Листопада 2021, 17:15
читать на русском

Росія не відповіла на пропозицію України щодо збільшення транзиту природного газу в Європу по зниженій вартості.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону 26 листопада.

У нас контракт до 2024 року. Ми за продовження транзиту нашого газу. Ми запропонували, крім контракту, також збільшити транзит, оскільки це дозволяють наші потужності. Ми запропонували знизити вартість транзиту, щоб було дешевше, ніж у всіх інших "потоків". Але Росія на це не пішла. Я чув риторику з російської сторони, що вони готові продовжити контракт на транзит. Крім цих заяв, я нічого не чув, - сказав Володимир Зеленський.

За його словами, предметної зустрічі між представниками України та Росії не було.

Нагадаємо, раніше голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ, народний депутат Андрій Герус заявляв, що Російська Федерація обмежила на листопад поставки скрапленого газу в Україну до рівня 30% від задекларованих експортерами обсягів.

Також Герус повідомив, що Російська Федерація зупинила транзит вугілля із Казахстану, яке ішло в Україну. Всі відповідні поставки у листопаді заблоковані.

10 листопада секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що не виключає застосування Росією "енергетичного тероризму".

15 листопада президент Зеленський заявив, що в Україну пливуть сім кораблів із вугіллям. За даними прем'єр-міністра Шмигаля, кораблі доставлять вугілля в Україну наприкінці листопада або на початку грудня.

Читайте також

1