Росія тримає війська біля кордонів України: у МЗС сказали, чи буде наступ

Для Кремля не існує жодних правил
Головне
Росія тримає війська біля кордонів України: у МЗС сказали, чи буде наступ
Український військовий на Донбасі Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
22 Листопада 2021, 08:23
читать на русском

Україна закликає не піддаватися на провокації, зокрема й інформаційні. При цьому нова наступальна операція РФ проти України - це одна з опцій на розгляді в російського керівництва та президента Володимира Путіна.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24". За його словами, чи залучить Росія військову силу, залежатиме від кількох факторів.

Перший: від сили, спокою і витримки України. Друге: від скоординованості і сили дій наших партнерів. Ми працюємо над обома факторами і я закликаю всіх не панікувати, але зберігати пильність і не вестися на жодні провокації, особливо в інформаційному просторі, - сказав він.

Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час зустрічі з представниками Конгресу США на полях Halifax International Security Forum, Росія загострює ситуацію в регіоні, щоб мати перевагу за столом переговорів.

Стягуючи війська до українського кордону, Росія намагається максимально загострити безпекову ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів, - сказав Данілов.

За його словами, для Кремля не існує жодних правил, про це свідчаться дії та заяви Росії, а також випробування новітніх систем протиракетної оборони. Данілов запевнив, що повторення ситуації 2014 року Україна не допустить та зможе дати адекватну відповідь.

Нагадаємо, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня - початку лютого. Вона уже зосередила понад 92 000 військових навколо українських кордонів.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1