Росія відправить на війну в Україну мобілізованих з мінімальною підготовкою - британська розвідка

На Росії виписали десятки тисяч повісток
Важливо
Росія відправить на війну в Україну мобілізованих з мінімальною підготовкою - британська розвідка
Російські солдати Фото: facebook.com/Сили-оборони-Запорізького-краю
26 Вересня 2022, 10:12
читать на русском

Росія відправить на війну в Україні мобілізованих з мінімальною підготовкою та без воєнного досвіду.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії у Twitter.

Відсутність військових інструкторів і поспішність, з якою Росія почала мобілізацію, передбачає, що багато хто з покликаних військовослужбовців вирушить на передову з мінімальною відповідною підготовкою, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що очікується високий рівень скорочення особового складу.

Таким чином на Росії виписали декілька тисяч повісток у рамках часткової мобілізації. Зокрема, почали прибувати перші групи людей на військові бази. В результаті чого Росія може зіткнутися з адміністративними та логістичними проблемами, пов'язаними з навчанням військ.

У розвідці наголосили, що російські ЗС проводять початкову підготовку солдатів на низовому рівні в рамках оперативних підрозділів, а не спеціалізованих навчальних закладах.

Один батальйон у складі кожної російської бригади повинен залишатися в гарнізоні, якщо два інших розгортаються. Він може надати кадри інструкторів для навчання новобранців. Проте багато третіх батальйонів перекинули в Україну. Також деякі з покликаних військовослужбовців протягом років не мали військового досвіду.

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

1