Росіяни ґвалтували співробітниць Запорізької АЕС - військовий експерт

Було фізичне на насилля та зґвалтування співробітниць атомної станції
Росіяни ґвалтували співробітниць Запорізької АЕС - військовий експерт
Запорізька АЕС / Фото: Енергоатом
2 Вересня 2022, 14:13
читать на русском

На Запорізькій атомній електростанції присутні факти фізичного насилля та зґвалтування російськими військовими співробітниць станції.

Про це повідомляє військовий експерт Олег Жданов в етері телемарафону.

Є інформація від наших експертів, які займаються енергетикою, вони кажуть, що було фізичне на насилля та зґвалтування співробітниць атомної станції і застосування фізичної сили до співробітників атомної станції. Тобто російські війська не гребують нічим. Буча триває і там. Тільки там вона поки що без летальних наслідків. Але насилля і знущання з наших громадян триває, - зазначив Жданов.

За його словами, місія МАГАТЕ, яка 1 вересня потрапила на ЗАЕС, побачила військових та техніку рф на території атомного об'єкта. Це заборонено міжнародними правилами.

Голова МАГАТЕ Ґроссі заявив, що вже побачив на ЗАЕС ключові речі, які хотів побачити. А саме, що попри заяви російських пропагандистів, місія МАГАТЕ в першому генераторному цеху атомного реактора побачила купу військових машин. Усі машини були грузовими тентованими КамАЗами.

Цікавий момент - вони жовтим скотчем наліпили смужки і намагалися казати, що це війська радіаційно-хімічного і бактеріологічного захисту. Але те, що військові взагалі перебувають на території атомної станції, що категорично міжнародними нормами і правила заборонено, тим більше військова техніка з невідомо яким обладнанням, є вже порушенням, - сказав експерт.

Нагадаємо, що 30 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) приїхала до Києва перед візитом на окуповану орками Запорізьку АЕС. Цього ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних пропусків, тому міжнародним інспекторам доведеться вистояти чергу, щоб потрапити до Запорізької області.

31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя близько 15:00. Вона має проінспектувати захоплену російськими військами Запорізьку АЕС.

Вранці 1 серпня росіяни почали вести артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Проте місія все одно вирушила на атомну електростанцію.

1 вересня, директор Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі виїхав із Запорізької атомної електростанції.

Також рашисти брешуть, маніпулюють та спотворюють реальний стан справ на Запорізькій АЕС й розповсюджують лише вигідну їм інформацію про візит місії МАГАТЕ.

Читайте також