Санкції США не спровокують Кремль на загострення агресії в Україні - Пол Залакі

Санкційні заходи працюють, але Москва робить те, що вона збиралася робити завжди
Ексклюзив
Санкції США не спровокують Кремль на загострення агресії в Україні - Пол Залакі
ООС, Донбас
22 Березня 2021, 14:24
читать на русском

Санкційний пресинг Росії не здатен спровокувати Кремль на загострення агресії в Україні.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів колишній співробітник ЦРУ, а нині американський фахівець з кібербезпеки Пол Залакі.

За його словами, санкції працюють, але навряд чи вони провокують Росію на якісь дії.

Москва робить те, що вона збиралася робити завжди, включно із мілітаризацією Криму та Калінінграда. Однак як відповідь на ці дії НАТО, своєю чергою, також збільшує свою присутність в Чорному морі, - зазначає експерт.

Пол Залакі нагадав також про посилення оборонного альянсу Туреччини, Румунії та України в Чорноморському басейні. На його думку, спільні зусилля країн Північноатлантичного альянсу в цій області не дозволять Росії ставитися до Чорного моря як до свого внутрішнього озера, однак не можна виключати нових зіткнень в Чорноморському регіоні, які можуть бути навіть більш ймовірними, ніж повномасштабна війна на Донбасі.

Читайте також

Ми знаємо, що улюблений метод розв'язання проблем в Росії - це спроба відвернути від них увагу на зовнішню загрозу і зовнішніх ворогів, проте Путіну варто бути обережнішими при реалізації цього сценарію. З історії нам відомо, наскільки трагічно завершувалися часом такі авантюри - наприклад, сто років тому, коли сталася російська революція. Я не думаю, що ця тактика спрацює зараз. Путін намагається створити собі геройський імідж, однак у пересічних росіян виникає все більше питань щодо внутрішніх економічних проблем. Насправді якщо відкласти вбік ядерну зброю, Росія - слабка країна, - вважає американський експерт.

Нагадаємо, 22 грудня повідомлялося, що Сполучені Штати Америки ввели санкції проти російських компаній.

3 березня 2021 року сім чиновників та 13 компаній потрапили під санкції з боку Сполучених Штатів Америки через отруєння Олексія Навального.

Читайте також наш матеріал"Північний потік-2" знову заморозили: до чого тут Навальний та екологи 

Співавтори: Ксенія Кирилова
1