Санкції, Україна та зустріч із Путіним - про що йшлося у заяві Байдена щодо Росії

Сполучені Штати готові до деескалації відносин з Росією, але є умови
Головне
Санкції, Україна та зустріч із Путіним - про що йшлося у заяві Байдена щодо Росії
Джо Байден. Фото: УНІАН
16 Квітня 2021, 08:12
читать на русском

Президент США Джо Байден виступив зі спеціальною заявою про введення санкцій проти Росії у відповідь на кібератаки на американські урядові установи, в яких Вашингтон звинувачує Москву.

Під час оголошення заяви щодо Росії, американський президент сказав, що Сполучені Штати готові до "деескалації" відносин з Росією і підкреслив, що його адміністрація могла б ввести значно жорсткіші санкції проти російського керівництва, але поки вирішила використовувати більш м'який варіант.

Байден заявив, що нові санкції були введені як відповідь на попередні дії російського керівництва.

Ми не можемо дозволити іноземній державі безкарно втручатися в наш демократичний процес, - заявив він.

За словами Байдена, саме він ухвалив рішення оголосити про більш м'який варіант санкцій тому, що його адміністрація зацікавлена ​​у встановленні "стабільних, передбачуваних відносин" з Росією.

Читайте також

Байден заявив, що США в майбутньому готові до подальших заходів у відповідь на будь-які "агресивні дії" Росії, але підтвердив, що все ще збирається провести особисту зустріч на вищому рівні з російським лідером.

За його словами, такий саміт може відбутися в одній з європейських країн, і зараз і США і Росія ведуть підготовку цього заходу.


Контекст. 13 квітня відбулася телефонна розмова лідерів США та Росії під час якої Байден закликав Путіна знизити військову напругу на кордоні з Україною.

15 квітня американський президент Джо Байден ввів нові санкції проти Росії - вони стосуватимуться 32 російських юридичних і фізичних осіб, які намагалися вплинути на американські вибори у 2020 році. Також Штати наклали санкції на вісім осіб, причетних до окупації Криму.

У межах нового пакету санкцій проти Росії Білий дім оголосив про висилання із США десяти співробітників російської дипломатичної місії.

Після введення санкцій Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у сфері національної безпеки - він видав указ через дії Росії проти зовнішньої політики та економіки США.

1