СБУ не пустила в українське небо літак підсанкційного депутата Козака

Літак намагалися вивести з-під українських санкцій
Головне
СБУ не пустила в українське небо літак підсанкційного депутата Козака
Тарас Козак (Фото: zaxid.net)
12 Листопада 2021, 13:56
читать на русском

Служба безпеки України не пустила в українське небо літак підсанкційного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, який летів з Європи у РФ.

Про це йдеться у пресреліз СБУ.

Служба безпеки України та Украерорух заблокували спробу використання повітряного простору України бізнес-джетом, до власника якого застосовано санкції РНБО. Це той депутат Верховної ради, якого СБУ підозрює у державній зраді, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що літак намагалися вивести з-під українських санкцій. Для цього його бортовий номер змінили з Т7BRG на T7GIV.

Вже з новим номером 10 листопада судно хотіло перетнути повітряний простір України: летіло до РФ з однієї країни-члена ЄС. Втім, СБУ спрацювала спільно з Украерорухом і Державіаслужбою України і заборонила транзит бізнес-джету, - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, на початку лютого 2021 року на літаки лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука і його партнера Тараса Козака були накладені санкції. Ці літаки були перереєстровані в Молдові після того, як були озвучені наміри США ввести санкції проти Медведчука.

Читайте також

1