СБУ викликала на допит Авакова, Яценюка і Турчинова після свідчень Медведчука

Допит свідків мав відбутися 19 травня
Головне
СБУ викликала на допит Авакова, Яценюка і Турчинова після свідчень Медведчука
Віктор Медведчук, Петро Порошенко / Фото: Parlament.ua
25 Травня 2022, 12:47
читать на русском

У четвер, 19 травня, СБУ викликала на допит як свідків колишнього главу МВС Арсена Авакова, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екссекретаря РНБО Олександра Турчинова через "вугільну справу".

Про це повідомили в СБУ.

Таким чином допит політиків повинен був відбутися у четвер, 19 травня, проте невідомо, чи вдалося допитати Арсена Авакова, Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова.

Відомо, що свідків викликали на допит після свідчень затриманого Віктора Медведчука щодо "вугільної справи" Медведчука-Порошенка (досьє Петро Порошенко).

Нагадаємо, затриманий СБУ Медведчук розповів про схеми виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу для прокачування через нього дизельного палива і закупівлі вугілля на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Описуючи суть схем, Медведчук повідомив, що Порошенко не лише звернувся до нього з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

У Порошенка назвали свідчення Медведчука проти нардепа "піаром для СБУ" та заявили, що затриманий нардеп "читав з суфлера написаний йому текст".

Читайте також