СБУ закрила справу щодо мінської зради Кучми і Єрмака – В`ятрович

На думку нардепа, це чергове свідчення нездатності і небажання влади захищати інтереси України
СБУ закрила справу щодо мінської зради Кучми і Єрмака – В`ятрович
Леонід Кучма (Фото: Укрінформ)
12 Січня 2021, 19:32
читать на русском

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження щодо так званої Мінської зради Леоніда Кучми та Андрія Єрмака.

Про це В`ятрович написав на своїй сторінці у Фейсбуці, прикріпивши постанову про закриття кримінальної справи.

Якщо Ви дієте в інтересах ворога і здаєте національні інтереси на переговорах з ним – то це не злочин. А "лише погодження поточного робочого документа, який зафіксував результати обговорення низки питань", - розповів нардеп (досьє Володимира В`ятровича) про суть постанови.

Нардеп нагадав, що спецслужба спочатку взагалі відмовилася почати кримінальне провадження проти Кучми (досьє Леоніда Кучми) і Єрмака (досьє Андрія Єрмака) за його зверненням, відверто порушуючи закон. І лише через суд В`ятровичу вдалося змусити СБУ почати розслідування.

Читайте також

Втім, результат виявився прогнозованим. Не для того Зеленський ставив на чолі СБУ свого друга з дитинства Баканова, щоб у разі конфлікту інтересів Зеленського (досьє Володимира Зеленського) і Ко з державними інтересами цей друг захищав державу, - написав нардеп.

На його думку, справа про Мінську зраду на додаток до справ "вагнерівців", Татарова та багатьох інших стала ще одним свідченням нездатності і небажання керівництва правоохоронних органів захистити Україну від здачі національних інтересів на найвищому рівні.

Нагадаємо, 27 листопада Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливої брехні в електронній декларації генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової.

1