Рахункова палата знайшла у Мінкульті часів Олександра Ткаченка 660 мільйонів гривень грантів, виданих із порушеннями

У відомстві зазначають, що через відсутність у Міністерстві точних розрахунків рішення щодо виділення йому цих коштів взагалі не можна було приймати
Рахункова палата знайшла у Мінкульті часів Олександра Ткаченка 660 мільйонів гривень грантів, виданих із порушеннями
Олександр Ткаченко (Фото: Facebook-сторінка Олександра Ткаченка)
16 Грудня 2023, 12:39
читать на русском

Міністерство культури під керівництвом нині звільненого Олександра Ткаченка неправомірно роздало грантів на 660 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Рахункова палата на своїй сторінці у Фейсбуці.

За результатами аудиту, у 2020 році уряд з порушенням законодавства виділив понад 743 мільйони гривень із фонду боротьби з COVID-19 Міністерству культури та інформаційної політики.

Зазначається, що понад 659 мільйонів гривень використали не за призначенням: на "видачу різних грантів суб'єктам господарювання, виробництво серіалів, розробку електронного ресурсу культурної спадщини, погашення закладами культури заборгованості із спожитих послуг".

У відомстві зазначають, що через відсутність у Міністерстві точних розрахунків рішення щодо виділення йому цих коштів взагалі не можна було ухвалювати.

Нагадаємо, 20 липня голова Мінкультури та інформполітики Олександр Ткаченко подав керівнику українського уряду Денису Шмигалю свою заяву про відставку. Він пояснив це рішення "хвилею непорозуміння з приводу важливості культури під час війни". За його словами, і приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони.

Перед тим стало відомо, що телеканал FREEДОМ оголосив тендер на окупацію послуг з виробництва новорічного серіалу "Санаторій "Незабудка" на 10 мільйонів гривень. Пізніше виявилося, що за 33 млн грн знімуть інший комедійний серіал "СМТ Інгулець".

Президент Володимир Зеленський того ж дня попросив Шмигаля розглянути заміну міністра Ткаченка.

Наступного дня голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що до парламенту надійшла заява від Ткаченка про звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики України "за власною ініціативою".

Читайте також