ОП замість витратити кошти на дрони, купує на 10 мільйонів новорічний серіал "Санаторій незабудка" - журналіст

Лише вчора глава пропрезидентської фракції Давид Арахамія пригрозив забороною недоцільних закупівель під час війни
Головне
ОП замість витратити кошти на дрони, купує на 10 мільйонів новорічний серіал "Санаторій незабудка" - журналіст
Офіс президента (Фото з відкритих джерел)
18 Липня 2023, 09:48
читать на русском

Телеканал FREEДОМ оголосив тендер на закупівлю послуг з виробництва новорічного серіалу "Санаторій "Незабудка" на 10 мільйонів гривень.

Про це пише у Facebook журналіст-розслідувач Богдан Буткевич.

"Отже, теле(к)анал "фрідом" / дурдом, той самий, який є рупором "хароших узкіх", який замінив нормальне іномовлення, який мовить РОСІЙСЬКОЮ в єдиному телемарафоні - у нас от купує майже на 10 лямів новорічний серіал "Санаторій незабудка". Це не жарт - це реальний скрін реальної закупівлі з "Прозорро". Ми зараз на Цензор.НЕТ зі скрипом один мільйон збираємо на ті таки FPV-дрони "Дикі шершні" для 3 бригад - люди останнє віддають, щоб хлопцям було чим ворога бити. І тут санаторій нєзабудка.

Цинічні ви потвори. Тобто, стадіони під час війни робити погано. Окей - згоден. Можуть почекати.

До речі, у мене питання - а як саме місцеві влади можуть почати фінансувати армію, якщо на наступний день з подачі Татарова до них прибіжить ДБР з ментами і сбушниками, влаштує маскі-шоу, звинуватить в нецільовому використанні коштів місцевих бюджетів і через ручні суди знесе з посади.

До речі, знаю купу прикладів по країні, коли місцеві влади допомагають своїм частинам - але роблять це непублічно. Саме тому, що розуміють, що нормально це зробити не вийде. Бо на наступний день це використає мразота з ОП для своїх політичних розборок.

Зате фінансувати на мільярди гривень телепомийки, які по-російськи славлять Зеленського з Єрмаком - це ок, це цільові витрати.

Як же задовбало займатися оцими щурячими розборками.

Хто сука заважає Міністерству оборони, президенту, монобільшості, ручному Кабміну приймати рішення про розвиток того ж дроноводства та їх виробництва?

Хто в квітні цього року руками містера Федорова заявив всім школам БПЛА, що грошей з бюджету більше нема, крутіться самі як хочете? Теж мери з овочерізками?". - написав журналіст.

Нагадаємо, голова фракції Слуги народу у Верховній Раді Давид Арахамія звернувся до мерів українських міст і місцевих чиновників із попередженням на тлі проведення дивних держзакупівель і некритичних ремонтів. Він розповів, що в Раді активно обговорюють ідею обмеження розпорядження бюджетними коштами. Арахамія припустив, що це спричинить звинувачення в "нападі на децентралізацію".

Раніше Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Після скандалу барабани замінили на 500 наборів конструкторів на 900 тисяч гривень. Раніше тут закупили в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень.

А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Читайте також

1