Сертифікація "Північного потоку-2": "Нафтогаз" подав заперечення

Українська влада вирішила до останнього боротися із запуском Nord Stream 2
Головне
Сертифікація "Північного потоку-2": "Нафтогаз" подав заперечення
Юрій Вітренко (фото: УНІАН)
18 Жовтня 2021, 16:14
читать на русском

НАК "Нафтогаз України" подала заявку на участь у процесі сертифікації оператора "Північного потоку-2".

Про це повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко на брифінгу.

"Нафтогаз України", як національна компанія, яка очолює боротьбу за енергетичну безпеку України, відстоює національні інтереси, подала заявку на участь в процесі сертифікації оператора Північного потоку-2 перед німецьким регулятором, - сказав він.

У НАК зазначають, що "Північний потік-2" не може бути сертифікований, оскільки не забезпечено його повну відповідність європейському законодавству.

Голова "Нафтогазу" нагадав, що "Україна є одним із основних учасників європейського ринку газу, зокрема купує значні обсяги на ринках ЄС, і зацікавлена в тому, щоб цей ринок був конкурентний".

Тому сертифікація оператора "Північного потоку-2" завдасть шкоди конкуренції на європейському ринку, зокрема на німецькому, словацькому, угорському, чеському та австрійському ринках, - сказав він.

Нагадаємо, 10 вересня голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2".  Довжина газопроводу складає 1234 км, очікувана пропускна спроможність - 55 мільярдів кубометрів газу на рік.

Згодом Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо мінімізації загроз від будівництва газогонів в обхід України.

Читайте також

1