Шкарлет вважає, що юристи мають дати чітке визначення терміну "плагіат"

Про свою академічну доброчесність та плагіат у своїх роботах міністр вирішив промовчати
Шкарлет вважає, що юристи мають дати чітке визначення терміну "плагіат"
Сергій Шкарлет (Фото: Міністерство освіти України)
12 Лютого 2021, 16:39
читать на русском

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, якого звинувачують у плагіаті в наукових роботах, вважає, що визначення поняття "плагіат" у наукових роботах повинні дати насамперед юристи.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню "Новое время".

Перш за все юристи мають дати чітке визначення, що таке плагіат. Це головне, - сказав міністр.

Щодо академічної доброчесності, то б сам Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета), за його словами, на цьому терміні не спекулював би, оскільки під нього можна підлаштувати будь-що.

А те що стосується академічної доброчесності, то я б на цьому терміні не спекулював, тому що, ну є об'єктивні речі, коли під цей термін можна загнати будь-що, - наголосив він.

Читайте також

Шкарлет зазначив, що в Україні всі дипломи, наукові статті в наукових журналах проходять перевірку на плагіат. Водночас перевірка на плагіат комп’ютерною програмою, як вважає міністр, не є справжньою перевіркою.

Нагадаємо, на момент, коли міністр освіти Сергій Шкарлет захищав дисертацію, такої перевірки в Україні ще не запровадили, тому диплом доктора він отримав без проблем. Так само без проблем випускав і "наукові" монографії. Але після оголошених намірів стати міністром, українські науковці почали читати "праці" Шкарлета і виявили там великі обсяги плагіату.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.