Шмигаль заявив, що в Україні лише три компанії зможуть зберігати вакцину Pfizer

Іншу вакцину зберігатимуть державні підприємства та приватні компанії
Важливо
Шмигаль заявив, що в Україні лише три компанії зможуть зберігати вакцину Pfizer
Вакцина (фото: Pexels)
16 Лютого 2021, 14:15
читать на русском
В Україні лише три компанії здатні забезпечити зберігання вакцини Pfizer за надзвичайно низької температури -80 градусів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Укрінформу.

В Україні є три компанії, здатні забезпечити такі умови зберігання, їхні потужності обмежені 300 тисячами доз на тиждень. За розрахунками Міністерства охорони здоров’я, цього має вистачити для того, щоб витримувати циклічність використання та завозу нових партій, - заявив він.

Читайте також

Щодо інших вакцин, умови зберігання яких менш жорсткі і потребують від -8 до +8 градусів, то інфраструктура досить розгалужена.

Є окреме державне підприємство з відповідними складськими приміщеннями, а також численні приватні компанії. Крім того, ми оновили цю інфраструктуру. Тому з точки зору збереження та логістики вакцин ми загалом відчуваємо себе впевнено, - сказав прем'єр.

Він також додав, що минулого року Україна домовилися з ЄС про екстрену макрофінансову підтримку в розмірі 1,2 млрд євро, з яких першу половину, 600 млн євро, країна вже отримали наприкінці минулого року, а другу половину очікує протягом цього року.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський (досьє на Володимира Зеленського читайте тут) повідомив, що перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця. Вакцину отримають медики, військові та нацгвардійці.

В Україні планують провакцинувати щонайменше 60% громадян, аби побороти коронавірусну інфекцію. До того ж вакцинація  в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1