Схуд на 14 кілограмів: Денісова розповіла про стан здоров'я Саакашвілі

Політик виснажений та блідий
Схуд на 14 кілограмів: Денісова розповіла про стан здоров'я Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі Фото: УНІАН
30 Жовтня 2021, 18:06
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила протест грузинській владі у відмові надати Міхеїлу Саакашвілі медичну допомогу в цивільній лікарні, а також наявністю грубих порушень його процесуальних прав.

Про це вона розповідає на своїй сторінці у Facebook.

За її словами,  судовий розгляд двох кримінальних справ, які були порушені щодо Саакашвілі ще у 2014 році, відбувається "з явним порушенням процесуальних прав".

Судові засідання не призначаються вже другий місяць, а клопотання адвокатів та особисто Міхеїла Саакашвілі, який хоче і бажає публічного розгляду цих справ, в яких він вважає себе невинним, про призначення судових засідань судом ігноруються і не розглядаються, - зауважила вона.

Денісова додала, що за станом здоров’я Саакашвілі щоденно спостерігає лише лікар-терапевт пенітенціарного закладу, а не вузькопрофільні фахівці. Також йому забороняють спілкуватися телефоном із рідними та близькими, спілкуватися з обраним ним священнослужителем. Як стверджує український омбудсмен, це є порушенням прав на зв’язок із зовнішнім світом та свободу віросповідання, статті 41 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями.

Міхеїл Саакашвілі виглядав блідим та виснаженим, йому було важко говорити. Він втратив вже 14 кілограмів ваги. Міхеїл Саакашвілі попросив сприяння Уповноваженого у переведенні до цивільної лікарні, де міг би почуватися у безпеці та одержувати всю необхідну медичну допомогу згідно із медичними показаннями, - розповіла вона.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

Водночас українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування щодо виїзду Міхеїла Саакашвілі з України до Грузії.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1