Саакашвілі може повернутися до України - що для цього потрібно

Україна працює над можливістю повернути Саакашвілі з Грузії до Києва
Саакашвілі може повернутися до України - що для цього потрібно
Міхеїл Саакашвілі Фото: Mikheil Saakashvili у Фейсбук
29 Жовтня 2021, 12:47
читать на русском

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі може повернутися до України, якщо його засудять на Батьківщині.

Про це повідомив представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі програми "Україна Сьогодні".

Грузія - суверенна країна, є кримінально-процесуальне законодавство. Й Україна також має діяти в рамках тих правових можливостей, які їй надає у тому числі міжнародне право і двосторонні договори. Ми можемо говорити про Саакашвілі щодо повернення його до України для відбуття покарання, якщо його засудять в Грузії. Інших шляхів реагування з боку України немає, - сказав Веніславський.

Він додав, що президент України Володимир Зеленський у день затримання Міхеїла Саакашвілі заявив про те, що кожен український громадянин буде повернутий до України, незалежно від того, в якій країні перебуває.

Нині Україна працює над можливістю повернути Саакашвілі з Грузії до Києва.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

Водночас українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування щодо виїзду Міхеїла Саакашвілі з України до Грузії.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1