Шуфрич став співвласником каналу Медведчука "Перший незалежний"

Телеканал запрацював після блокування інших каналів Медведчука
Шуфрич став співвласником каналу Медведчука "Перший незалежний"
Нестор Шуфрич Фото: УНІАН
24 Вересня 2021, 19:02
читать на русском

Народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Нестор Шуфрич став співвласником телеканалу "Перший незалежний" з контрольним пакетом акцій.

Про це повідомив Telegram-канал PavlovskyNEWS.

Раніше СБУ написало лист до Нацради з телерадіомовлення з вимогою перевірити кінцевих бенефіціарів та джерела фінансування каналу, - йдеться у повідомленні.

Довідка. Перший незалежний — проросійський інформаційний телеканал в Україні, неофіційним власником якого вважають політика, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука (через пов'язаного з ним підсанкційного Тараса Козака).

Телеканал було формально створено 1 листопада 2019 року, але фактично запрацював лише у лютому 2021 року, після того, як його викупив медіахолдинг Медведчука "Новости".

Так, 26 лютого близько 18:00 почав мовлення телеканал "Перший Незалежний" із журналістами раніше заблокованих каналів ZIK, NewsOne та “112 Україна”. Обличчями "Першого Незалежного" стали журналісти Василь Апасов, Діана Панченко, В'ячеслав Піховшек і Павло Кужеєв. Вони заявляють, що створили новий канал, щоб "українці могли знати правду про те, що відбувається в Україні”.

Телеканал  медіахолдингу "Новости" "Перший незалежний" відключили від мовлення на супутниковому телебаченні через час після початку роботи і тепер його можна дивитися лише в Інтернеті.

Читайте також

1