Шуляк вважає, що Разумкову краще здати мандат нардепа

Створене Разумковим МФО "Розумна політика" перешкоджає діяльності "Слуг народу"
Головне
Шуляк вважає, що Разумкову краще здати мандат нардепа
Дмитро Разумков / Facebook
28 Грудня 2021, 08:05
читать на русском

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк вважає, що членам їхньої фракції в парламенті, які вирішили увійти до складу міжфракційного об'єднання "Розумна політика", слід спочатку здати депутатські мандати і лише після цього брати участь у створенні нових політичних брендів.

Про це Шуляк заявила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Сподіваюся, що всі охочі вже перейшли. Водночас хочу звернутися до колег, які теж мають намір (приєднатися до МФО "Розумна політика", – ред): здавайте мандати і тоді вже створюйте власні політичні бренди, не "виїжджайте" на інших іменах людей. Нехай вас обирають по-чесному, тоді й братимете участь у роботі парламенту, –  сказала очільниця партії.

Водночас вона зазначила, що МФО "Розумна політика" помітно впливає на діяльність партії "Слуга народу" та настрої всередині політсили.

Наприклад, чи ведуться переговори членів МФО "Розумна політика" з іншими представниками нашої політичної сили в парламенті? Так, ведуться. Чи приїжджають представники МФО "Розумна політика" до регіонів і працюють із представниками наших обласних організацій? Працюють. Тобто це достатньо серйозна історія. Ми маємо визнати, що є люди, які створюють свою політичну силу, і для досягнення цієї мети вони будуть використовувати різні засоби та методи, до цього потрібно бути готовими, – пояснила політик.

Крім того, за її словами, можливість позбавити ексспікера Дмитра Разумкова мандата "теоретично лишається, але юридично це досить складне рішення".

Тому ми вважаємо, що найкраще рішення для Дмитра Олександровича як відповідального політика, яким він себе називає – це самому здати мандат. Це питання політичної культури, але, зрозуміло, Разумков цього робити не збирається, – додала Шуляк.

Нагадаємо, колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтвердив, що братиме участь в президентських та парламентських виборах. Але він не сказав, чи балотуватиметься саме на пост президента.

Читайте також

1