Силовики прийшли з обшуками у два департаменти КМДА

У прокуратурі повідомили причини слідчих дій
Важливо
Силовики прийшли з обшуками у два департаменти КМДА
Фото: Прокуратура Києва
10 Вересня 2021, 14:46
читать на русском

Сьогодні, 10 вересня, силовики проводять обшуки у Департаменті земельних ресурсів та Апараті КМДА, також обшуки тривають у Департаменті охорони здоров’я.

Як повідомляє Київська прокуратура, у Департаменті земельних ресурсів та Апараті виконавчого органу Київської міської ради правоохоронці проводять перевірки в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом можливих неправомірних дій з боку службових осіб згаданих структур при прийнятті розпорядження та припинення Апарату РНБО України права постійного користування земельною ділянкою по вул. Щусєва у Шевченківському районі м. Києва.

Що стосується обшуків у Департаменті охорони здоров’я, то тут правоохоронці шукають винних у розкраданні шести млн грн на закупівлях ліків для онкохворих.

У повідомленні прокуратури зазначається, що у листопаді 2020 року було укладено договір на поставку лікарських засобів для лікування онкологічних хворих. Внаслідок закупівлі вказаних лікарських засобів за штучно завищеними цінами з місцевого бюджету зайво сплачено коштів на суму понад 6 млн гривень.

10 вересня 2021 року на підставі ухвал суду у службових приміщеннях Департаменту КМДА та фірми-постачальника тривають обшуки. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру службовим особам Департаменту охорони здоров’я КМДА та постачальнику. Досудове слідство триває, - кажуть у прокуратурі.

Нагадаємо, нещодавно у Києві Служба безпеки України викрила протиправну діяльність керівництва КП "Житлоінвестбуд-УКБ", яке привласнило кошти, призначені для ремонту столичних дитсадків і шкіл.

Читайте також наш матеріал: Подільський міст розбрату: скільки мільярдів зникло за роки будівництва в Києві

Читайте також

1