Скандальний воєнком Борисов під час війни відпочивав на Сейшелах - ЗМІ

Щоби поїхати на відпочинок, воєнком підробив медичні документи
Головне
Скандальний воєнком Борисов під час війни відпочивав на Сейшелах - ЗМІ
Євгеній Борісов
14 Серпня 2023, 16:42
читать на русском

Колишній військком Одеської області Євген Борисов підробив медичні документи, щоб відпочити з родиною на Сейшельских островах.

Про це пише видання АНТИКОР з посиланням на 368.media.

Як стало відомо з кримінальної справи полковника № 42023164110000003 за ст. 368-5, ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК, у березні 2022 року військовий отримав вогнепальне поранення правої гомілки. Після цього він систематично перебував на лікуванні в медичних закладах.

Не пізніше листопада у Борисова виник злочинний умисел на ухилення від виконання обов`язків з військової служби та виїзду у період воєнного стану за межі України з метою відпочинку. Борисов вирішив використати наявне у нього поранення та звернутись до лікувального закладу, щоб йому дозволили виїзд.

Офіцер підшукав листи від медичних закладів Medicalpark (Туреччина) та Romatem (Туреччина), відповідно до яких, зазначені закордонні медичні установи готові були прийняти його на місячне цілодобове стаціонарне лікування за 12,5 тис. доларів.

Далі Борисов діючи у порушення вищевказаних вимог статуту внутрішньої служби ЗС звернувся до центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» для проходження стаціонарного лікування.

Полковник підшукав гарантійний лист від ПП "Мастер Профит", відповідно до якого зазначене підприємство гарантувало сплату його лікування  та всі супутні витрати, яке фактично підприємством надалі не здійснювалось.

Під час проходження лікування Борисов ініціював перед начальником медичної частини питання про виготовлення документів, передбачених порядком з метою проходження лікування за кордоном та надав раніше підшукані документи від Medicalpark, Romatem та ПП "Мастер Профит". Лікар, який був необізнаний про наміри офіцера, надав згоду на лікування. Клопотання було скероване до військово-медичного клінічного центру Південного регіону.

Консиліум центр включив Борисова  до списку осіб, які рекомендовані для лікування за кордоном, який того ж дня направлений до командування Медичних сил ЗСУ. Далі офіцера виписали зі стаціонару. Його документи відправили до Міністерства охорони здоров’я.

При цьому, відповідний лист міністерства про погодження іноземною стороною полковника, як захисника України, якого заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордон, до командування Медичних сил ЗСУ не надходив.

Борисов на початку грудня мав з’явитися до розташування військової частини у зв’язку із закінченням лікування та продовжити обов’язки як військком. Однак він до 15 грудня ігнорував цю вимогу. Таким чином він ухилився від служби.

Через відсутність погодження МОЗ, Борисов повторно  звернувся до центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» та з 16 по 20 грудня перебував там на стаціонарному лікуванні.

Але вже 19 грудня 2022 року Борисов, достовірно знаючи про те, що він не включений до списків МОЗ, повідомив лікуючого лікаря про вказане нібито узгодження та вибуття відповідно до порядку для лікування за кордон, а також проінформував свого безпосереднього начальника.

Лікар 20 грудня підготував перевідний епікриз із медичної карти офіцера з рекомендацією щодо направлення на лікування за кордон.

Після отримання документів 22 грудня полковник  перетнув державний кордон України та перебував за межами України до 18 січня 2023 року. Він разом із матір’ю виїхав через пункт пропуску "Старокозаче". Далі він сів на рейс до Стамбулу, а потім полетів на Сейшели.

Після відпочинку Борисов та його мати 11 січня прилетіли до Туреччини, а 14 січня поїхали до іспанської Малаги. В Україну корупціонер повернувся 18 січня, а на стаціонарне лікування прибув 20 числа.

Нагадаємо, суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова та членів його родини.

Перед тим, наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук повідомив начебто одеський воєнком Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро "білі квитки", а також "крав на забезпеченні військових". Саме завдяки таким зловживанням, за його словами, одеський військком придбав віллу в іспанському місті Марбельї вартістю 3 млн 950 тисяч євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини у тому ж місті - за 2 млн євро.

Читайте також

1