Спецслужби Росії намагались завадити евакуації українців з Афганістану - розвідник

Російські ЗМІ провели спеціальну інформаційну операцію
Спецслужби Росії намагались завадити евакуації українців з Афганістану - розвідник
Евакуація з Афганістану (скріншот відео Фейсбук)
7 Жовтня 2021, 14:45
читать на русском

Російські спецслужби намагались завадити евакуації українських громадян з Афганістану, залучивши до цього російські ЗМІ.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Зазначається, що за наказом спецслужб російські ЗМІ провели спеціальну інформаційну операцію. Вони повідомляли про те, що евакуації українців не буде та що держава покинула своїх громадян напризволяще.

Попри небезпеку, яка очікувала на воїнів ще й з боку спецслужб РФ, українські розвідники провели блискучу операцію. Про це розповів співробітник воєнної розвідки України Олег.

Нашим громадянам, яких ми забирали, неодноразово надходили пропозиції виїхати до Росії в обмін на заяви, що Україна покинула їх на вірну загибель, – сказав розвідник.

Крім того, проте незабаром відео героїчної та високопрофесійної роботи українських розвідників транслювалося в ефірі провідних світових телеканалів та вкотре підтвердило фейковість російської пропаганди.

Нагадаємо, раніше МЗС України заявило, що про евакуацію з Афганістану просили 159 українських громадян. Також повідомлялося, що 370 громадян Афганістану звернулися до Державної міграційної служби із заявою про визнання біженцями в Україні.

Читайте більше у нашому матеріалі: Таліби захопили Афганістан: чи закінчилась 20-річна війна та хто "здав" країну.

Читайте також

1