Україна продовжить евакуацію громадян з Афганістану

В Афганістані залишаються українці, які хочуть евакуюватися
Україна продовжить евакуацію громадян з Афганістану
Евакуація українців з Афганістану Фото: twitter.com/ZelenskyyUa
30 Вересня 2021, 13:33
читать на русском

Україна планує здійснити евакуаційний рейс українців з Афганістану.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу.

Ми продовжуватимемо це робити, і наступний евакуаційний рейс теж, я думаю, буде організований Головним управлінням розвідки, а ми їм будемо допомагати усіляко, - сказав Дмитро Кулеба.

За його словами, в Афганістані залишаються українці, які хочуть евакуюватися. Загрози для їхнього життя немає, МЗС постійно перебуває з ними на зв’язку.

Також Кулеба зазначив, що остання евакуація, проведена Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України за допомоги зовнішньополітичного відомства, була складною, оскільки потрібно домовлятися з новою владою в Афганістані.

Важка була евакуація, скажу вам чесно, з огляду на ситуацію на місці, необхідність досягнення домовленостей з новою афганською владою для того, щоб літак міг приземлитися, щоб люди могли потрапити на літак, щоб літак міг вилетіти, - пояснив Кулеба.

Нагадаємо, раніше МЗС України заявило, що про евакуацію з Афганістану просили 159 українських громадян. Також повідомлялося, що 370 громадян Афганістану звернулися до Державної міграційної служби із заявою про визнання біженцями в Україні.

Читайте більше у нашому матеріалі: Таліби захопили Афганістан: чи закінчилась 20-річна війна та хто "здав" країну.

Читайте також

1