Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою

Сторона захисту подала клопотання про необґрунтованість підозри
Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою
Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
29 Січня 2021, 21:14
читать на русском

Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу суду першої інстанції у частині продовження строку тримання під вартою Андрія Антоненка - фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Клопотання адвокатів обвинуваченого про зміну йому запобіжного заходу суддя відхилив.

Як повідомила прессекретарка суду Тетяна Геведзе, ухвалу суду першої інстанції залишено без змін, в частині продовження строку тримання під вартою.

Андрій Антоненко (фото: УНІАН)

Як повідомляє Суспільне, адвокати Антоненка просили випустити його з боксу, щоб він міг сидіти поруч із захисниками. Так обвинувачений краще б чув судове засідання, однак, суд відмовив захисту у виконанні цього прохання. На думку суддів, судова зала не пристосована для цього, а конвой не зможе забезпечувати безпеку всіх учасників процесу.

Андрій Антоненко (фото: УНІАН)

Також захист подав клопотання про необґрунтованість підозри. У клопотанні йдеться про те, що Антоненко за статурою не схожий на людину, яку зафіксували на камері спостереження у ніч, коли закладали вибухівку під авто Шеремета.

Андрій Антоненко (фото: УНІАН)

Адвокат Антоненка Станіслав Кулик розповів, що в Антоненка погіршується стан здоров'я. У СІЗО неможливо провести належний огляд, а також всі необхідні процедури. Так, сторона захисту продовжуватиме просити у суду, щоб Антоненку дали можливість відвідати лікарню.

Близько 40 людей прийшли підтримати Антоненка до суду.

Читайте також

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

17 грудня 2020 року суд Києва залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, попри наявні симптоми коронавірусу.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".