США припиняють авіасполучення з Білоруссю і вводять санкції

Санкції стосуються дев'яти білоруських підприємств
США припиняють авіасполучення з Білоруссю і вводять санкції
Прапор США (фото: Pexels)
29 Травня 2021, 11:30
читать на русском

Сполучені Штати зупиняють авіасполучення із Білоруссю і готують санкції проти представників режиму Лукашенка.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому на сайті Білого дому.

США у співпраці з ЄС та іншими партнерами та союзниками розробляють список адресних санкцій проти ключових членів режиму Лукашенка, пов'язаних з триваючими порушеннями прав людини та корупцією, фальсифікацією виборів 2020 року і подіями 23 травня, - заявила представник Білого дому Джен Псакі.

Зазначається, що Держдепартамент видав офіційне попередження 4-го рівня для громадян США "не подорожувати" до Білорусі. Федеральна авіаційна адміністрація (FAA) попередила американських перевізників, щоби вони були "вкрай обережними при розгляді можливостей польоту в повітряному просторі Білорусі.

Крім цього, США вводять санкції проти дев'яти білоруських державних підприємств.

Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

24 травня лідери ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів над Білоруссю, а також "якомога швидше" ввести додаткові санкції проти Білорусі. Рішення поки не набирає чинності, воно ще має бути узгоджено і затверджено в Раді ЄС на рівні міністрів.

Читайте також