Стало відомо, чому Антоненка не привезли до суду

Антоненка не привезли до суду через коронавірус у начальника конвою
Важливо
Стало відомо, чому Антоненка не привезли до суду
Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
17 Березня 2021, 16:39
читать на русском

Ветерана АТО Андрія Антоненка, якого підозрюють в убивстві журналіста Павла Шеремета, вчора не доставили до суду через те, що начальник конвою захворів на коронавірус.

Про це повідомив Укрінформ.

З`ясувалося, що на початку засідання головуюча суддя Оксана Голуб зачитала лист від військової частини № 3066 Національної гвардії, який надійшов на адресу суду і в якому повідомлялося про “можливі ускладнення з виконання завдань з конвоювання підсудних до Шевченківського районного суду міста Києва у зв'язку з раптовим спалахом захворювання COVID -19 серед особового складу, а саме — начальника варти, призначеного для виконання завдань з конвоювання, 16 березня 2021 року”.

Після цього суд виніс на обговорення подальшу можливість участі Антоненка у засіданні в режимі відеоконференції.

Тебе хочуть взяти на поруки багато людей, багато народних депутатів, вони написали заяви. Серед них — Саврасов, Зінкевич, Бондар, Ар’єв, Фріз, Іонова, Южаніна, Порошенко та інші. Але ми радимо тобі ні в якому разі зараз не погоджуватися на засідання у режимі відеоконференції. Це неможливо, бо ти нічого не зрозумієш... це суттєво обмежить твої права, в тому числі і на безпосереднє вивчення (матеріалів справи — ред.), надання коментарів тощо. У тому числі це стосується і клопотання про зміну запобіжного заходу, - пояснили Антоненку адвокати.

Антоненко підтримав позицію своїх захисників і не погодився брати участь у засіданні надалі у такому форматі.

Читайте також

Суддя Голуб сказала, що у зв'язку з такими заявами підозрюваного і його захисту розгляд клопотання щодо зміни запобіжного заходу Антоненку розглядатися не буде.

Суд ухвалив визнати неможливим проведення судового засідання у зв'язку з недоставкою обвинуваченого Антоненка та його відмовою брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Відкласти судове засідання до 23 березня 2021 року на 14:00, - оголосила Голуб.


Контекст. Вчора, 16 березня, у Шевченківському районному суді столиці мало відбутися засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Під час засідання захист мав клопотати про зміну запобіжного заходу для Антоненка, який перебуває під вартою і для Юлії Кузьменко, яка сидить під домашнім арештом. Однак Антоненка не доставили на засідання суду з СІЗО.

Таким чином засідання суду і розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу не відбулося вдруге. Попереднього разу, 9 березня, засідання скасували нібито через неявку одного з присяжних.

Як відомо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".