Суд над Антоненком не відбувся вдруге: активісти влаштували акцію протесту (відео)

Антоненка не привезли до суду із СІЗО
Важливо
Суд над Антоненком не відбувся вдруге: активісти влаштували акцію протесту (відео)
Акція на підтримку Антоненка (Фото: Цензор.нет)
16 Березня 2021, 18:39
читать на русском

Прихильники Андрія Антоненка, якого підозрюють в убивстві журналіста Павла Шеремета, влаштували акцію протесту під СІЗО, в якому сидить Ріффмастер, через те, що судове засідання у справі не відбулося вдруге підряд.

Про це повідомило видання Цензор.нет.

Сьогодні, 16 березня, у Шевченківському районному суді столиці мало відбутися засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Під час засідання захист мав клопотати про зміну запобіжного заходу для Антоненка, який перебуває під вартою і для Юлії Кузьменко, яка сидить під домашнім арештом. Однак Антоненка не доставили на засідання суду з СІЗО.

Таким чином засідання суду і розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу не відбулося вдруге. Попереднього разу, 9 березня, засідання скасували нібито через неявку одного з присяжних.

Згідно з позицією суду, засідання не змогли провести, тому що Національна гвардія не змогла забезпечити безпечну доставку одного з фігурантів, ветерана Андрія Антоненка до зали суду зі слідчого ізолятора. Суд запропонував його участь у форматі відеоконференції, але Антоненко за порадою адвокатів відмовився. Врешті засідання перенесли на 23 березня.

У результаті учасники акції на підтримку підсудних, які зібралися під судом, рушили до Лук'янівського СІЗО, в якому утримують Антоненка.

Під СІЗО активісти палили димові шашки і фаєри. Кілька димових шашок закинули на територію СІЗО. Також учасники протесту озвучили в гучномовець свої вимоги. Все це вони роблять, за їхніми словами, щоб Антоненко відчув їхню підтримку.


Контекст. 9 березня, під Шевченківським судом Києва відбулися сутички поліціянтів з прихильниками підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, через те, що суд не відбувся.

Читайте також

Як відомо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

1