Стефанчук прокоментував ймовірність введення воєнного стану в Україні

Влада готова до будь-якого розвитку подій
Важливо
Стефанчук прокоментував ймовірність введення воєнного стану в Україні
Руслан Стефанчук (фото: УНІАН)
21 Лютого 2022, 13:30
читать на русском

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зробив заяву на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. За його словами, Україна готова до розвитку будь-яких подій, а процедури чітко прописані.

Про це Стефанчук сказав під час брифінгу у понеділок, 21 лютого.

За його словами, військовий чи надзвичайний стан може бути введений лише після указу президента та після підтримки Радою.

Ми готові до будь-якого розвитку подій, в тому числі і в питанні запровадження спеціальних станів в Україні... Цьому повинен передувати указ президента, який буде розглянутий у ВР, але я дуже сподіваюся, що до цього ми не дійдемо. Україна ніколи не була прихильна розв'язувати будь-які питання військовим шляхом, - заявив Стефанчук.

Стефанчук сподівається, що до ведення спеціальних станів не дійде. При цьому спікер парламенту ухилився від відповіді на запитання, які є критерії для введення воєнного стану, і чи є передумовою для цього 150-тисячна армія РФ біля наших кордонів.

Нагадаємо, що Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що Україна не планує наступ на Донбасі. Він підкреслив, що у 21 столітті це призведе до жертв серед мирного населення.

Читайте також