Степанов побачив сповільнення поширення COVID-19 в Україні

Він вважає, що такий результат дав карантин вихідного дня
Важливо
Степанов побачив сповільнення поширення COVID-19 в Україні
Коронавірус фото: pexels
5 Грудня 2020, 18:41
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що введені в Україні протиепідемічні обмеження, включно з карантином вихідного дня, принесли результати. В результаті швидкість поширення коронавірусу COVID-19 сповільнилося.

Про це він заявив під час брифінгу.

За його словами (досьє Степанова), влада не отримала максимального результату, але карантинні обмеження зупинили ураганне поширення хвороби.

Ми вже четвертий день бачимо, що ці цифри менші, ніж ті, які були тиждень тому. У нас сьогодні 13 825 хворих за минулу добу, а в суботу минулого тижня було 16 294. Тобто майже на 2,5 тисячі осіб захворіло менше, - повідомив Степанов.

Читайте також

Крім того, летальність від коронавірусу в Україні одна з найнижчих серед країн Європи.

Якщо подивитися за відсотками летальності, а він у нас один з найнижчих в Європі, він становить близько 1,7%. Це основний результат. Ми зберегли життя щонайменше 42 осіб, - додав міністр.

Нагадаємо, ЗМІ раніше повідомляли, що Кабінет міністрів України погодив дату введення локдауну: нові обмеження будуть діяти від 23 грудня до 15 січня. Офіційної інформації щодо дати локдауну поки немає.

3 грудня Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня і запровадив обмеження "помаранчевої зони" на всій території України.

4 грудня Степанов заявив, що в Україні не вводитимуть жорсткий карантин у зв'язку з коронавірусом до кінця грудня.

Про введення локдауну та його вплив на бізнес читайте у матеріаліЧи переживе бізнес нові локдауни: Зеленський вирішив допомогти грошима

1