Степанов прокоментував ініціативу введення "часу літніх людей"

За його словами, люди похилого віку належать до групи ризику
Степанов прокоментував ініціативу введення "часу літніх людей"
Максим Степанов / Facebook
18 Листопада 2020, 16:57
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов також прокоментував ініціативу введення так званого часу літніх людей з 10:00 до 12:00, коли їх повинні обслуговувати в аптеках, магазинах тощо.

Про це він повідомив в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, люди похилого віку належать до групи ризику, і важливо, щоб вони менше контактували з молодшими.

Саме для того, щоб розвести ці потоки, ми й ввели цей час. Чому з 10 до 12? Як правило, в цей час інші люди знаходяться на роботі. А літні не працюють, це цілком розумно й правильно. Цей час вже діє, він був введений постановою уряду. Перш за все ми говоримо про дії цього часу під час карантину, - сказав міністр.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що карантин вихідного дня в умовах України - це найкращий спосіб зупинити поширення хвороби.

Читайте також

Найкращим способом розриву передачі хвороби є локдаун, це повний карантин, який треба ввести на 3-4 тижні. Але, виходячи з економічних обставин, в яких живе Україна, ми не можемо собі цього дозволити. І саме тому ми знайшли такий баланс шляхом карантину вихідного дня. Ми впевнені у своєму рішенні на 100%, - сказав він.

Очільник МОЗ наголосив, якщо дотримуватися карантину вихідного дня і протиепідемічних заходів, тоді точно зупинимо ураганне зростання хвороби в Україні. У МОЗ розраховують на зменшення на 10-15% від нинішньої кількості хворих.

Нагадаємо, що днями стало відомо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і перебуває зараз на самоізоляції вдома. Міністр розповів про плани пройти весь цей період, як звичайний пацієнт.

Степанов хоче фіксувати всі етапи й одразу, разом з командою Міністерства охорони здоров'я, шукати шляхи розв'язання проблемних питань.