Степанов розповів про важливість другої кампанії по COVID-вакцинації через пів року

Очільник МОЗ вважає, що не так важливо, коли буде зроблене перше щеплення
Степанов розповів про важливість другої кампанії по COVID-вакцинації через пів року
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (фото: УНІАН)
18 Лютого 2021, 09:36
читать на русском

Через шість місяців після проведення першої кампанії вакцинації від COVID-19 необхідна буде ще одна.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) в етері телеканалу "Україна 24" у середу, 17 лютого.

За словами Степанова, важливо провести всю вакцинальну кампанію якомога швидше, оскільки коронавірус ще досі є. А друге щеплення необхідно буде робити через шість, або дев'ять місяців.

Важливо не стільки, коли буде зроблена перше щеплення. Важливо, що потрібно дуже швидко провести всю вакцинальну кампанію першої хвилі, оскільки COVID-19 найближчим часом нікуди не дінеться, і після того, як буде зроблене перше щеплення, приблизно через пів року - дев'ять місяців, потрібно буде зробити другу вакцинацію, - сказав міністр.

Читайте також

Очільник МОЗ наголосив, що друге щеплення потрібне, щоб не захворіти.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна втрачає довіру виробників вакцин через спроби зриву вакцинації у країні. Він пояснив, що, вакцинація в Україні не розпочалась 15 лютого через "технічні проблеми логістичного характеру".

Також очільника МОЗ Максима Степанова можуть відправити у відставку, якщо до кінця тижня в Україні не розпочнеться обіцяна урядом вакцинація від коронавірусу.