Стратегію деокупації Криму затвердили в Україні

Тему Криму утримують на світовому порядку денному
Стратегію деокупації Криму затвердили в Україні
Прапори Криму і України (Фото: Кримські новини)
29 Вересня 2021, 15:19
читать на русском

Український уряд затвердив Стратегію деокупації Криму.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, документ стане комплексною дорожньою картою з повернення українського Криму.

Як було наголошено, "Кримська платформа" — це не разовий захід. Ми схвалюємо комплексні документи, які містять детальні кроки деокупації, залучаємо до цього питання найкращих експертів та аналітиків з усього світу. Ми також працюємо з нашими країнами-партнерами та в рамках міжнародних організацій, аби тема Криму постійно була на світовому порядку денному, - повідомив він (досьє Шмигаля).

Нагадаємо, у березні 2021 року президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) видав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року "Про Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

Документ визначає комплекс заходів дипломатичного, військового, економічного, інформаційного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації та реінтеграції Криму.

Читайте також

1