Суд арештував рахунки родичів Медведчука та Козака на понад 40 млн гривень - фото

Під час обшуків вилучили цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності
Важливо
Суд арештував рахунки родичів Медведчука та Козака на понад 40 млн гривень - фото
Обшук, фото ДБР
5 Травня 2022, 12:08
читать на русском

Суд заарештував корпоративні права та рахунки підприємств на понад 40 млн гривень, які належали родичам Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Про це повідомили в ДБР.

За ініціативи Державного бюро розслідувань суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки суб’єктів господарювання, що належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що працівники ДБР провели обшуки на об'єктах, пов'язаних з родинами цих депутатів, на Львівщині та Київщині.

Обшуки проводилися у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області, - пояснили в ДБР.

Таким чином під час обшуків вилучили цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності. Тому ДБР планує накласти на них арешт та передати до Національного агентства з управління активами.

Нагадаємо, в середу, 27 квітня, слідчі Державного бюро розслідувань завітали з обшуками на Львівщину - за місцями реєстрації та власності братів нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака - Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Своєю чергою в будинку хатньої робітниці затриманого Віктора Медведчука провели санкціонований судом обшук та знайшли 467 тисяч доларів та 87 тисяч євро.

Читайте також